Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tai Chi

A Tai Chi út a megismeréshez. Elsősorban önmagunk megismeréséhez, de a természet és az univerzum működésének megismeréséhez is. 

 Az összeszedettség, amikor a Tai Chi gyakorlása közben összhangba hozzuk a mozgásunkat a légzéssel és a tudattal elindít egy külső és belső letisztulási folyamatot, amely abban nyilvánul meg, hogy elmarad egy csomó fölösleges cselekvés, gondolat, beszéd. Mozgásunk is tisztább koordináltabb lesz. Átláthatóbbak leszünk saját magunk számára (és mások számára is), ezáltal tisztábban látjuk az összefüggéseket.  
 
A Tai Chi gyakorlásával különleges belső érzékelésre teszünk szert egyszerűen csak azzal, hogy befelé is figyelünk. Ahogy haladunk a gyakorlásban annál inkább érzékeljük a finomabb energiákat. Ez egy olyan belső átalakulást is eredményez, hogy fejlődik a szépség a tökéletesség iránti igényünk. Az érzelmi energiák is finomulnak. Az erős, durva, agresszív energiák helyett finomabb, szeretet telibb érzésekké változnak. Kifejlődik az alázat, a tisztelet az élet iránt.
 
Budapest, 2011. szeptember 4.
 

 

 
 

 Utolsó kép


Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 52061
Hónap: 787
Nap: 21