Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A kiabrándultságtól az örömig

Kiábrándultságtól az örömig

„A sokat használt szavak, gondolatok kikristályosodnak és elhalnak.”
Hiába mondogatjuk őket, frázisokká váltak, halottak. Nem váltanak már ki semmit belőlünk.
 
A depresszió is valaminek a megrekedése. Nincs mozgás, nincs lelkesedés, (nincs élet), sem gondolatban, sem tettben. Sokan nem jutnak el egészen idáig, de a jelek a kezdetek már láthatóak és érezhetőek lehetnek. Szükséges tehát a régi kristályos formák kisöprése, új, lelkesítő gondolatok, formák felvétele, hogy mozgásba hozzuk energiáinkat.
Az értékeinkre azért vigyázzunk! Nem mindent dobhatunk el. Fontos az átmenetben megtartani az egyensúlyunkat és tisztán látni mi az, ami visszahúz és mi az, ami megtart.
 
Új energiákat hozhat életünkbe mindenfajta új tevékenység, ami örömöt okoz. Művészet, tánc, tanulás-képzés, sokféle mozgás, torna, futás, természetben való séta, kirándulás.
Jót tehet még a hit és vallás. Azonban a vallásban is keresni kell az új gondolatokat, melyek magasabb megértéshez vezetnek, ezáltal lelkesítenek. 
 
Terápiás hatása van a Tai chi és Chi kung rendszereknek mivel a gyakorlatok úgy épülnek egymásra, hogy megteremtik az emberi energiák egyensúlyát. Tai chi-ban energia begyüjtés és kiáramoltatás történik, ami az egész test energiáit megmozgatja, átdolgozza, fokozza az áramlást, bekapcsol a nagyobb körbe a természeti és univerzális energiákkal.
 
A rendszeres meditáció belső erőforrás lehet. A szétszórtság helyett a koncentráltság az egység irányába vezethet, amely során energiáink is koncentrálódnak, begyűlnek, sőt új energia forrásra is kapcsolódhatunk (lélek, univerzum, Isten). Jellemzői a csönd és nyugalom, elfogadás, várakozás, megújulás.
 
Minden esetben sokat segíthet egy jó közösség egy csoport, ahová tartozunk, akikkel együtt gyakorolunk és megosztjuk tapasztalatainkat. "Helpings Shambala"
 
Bujdos Bernadett
Budapest, 2014. november 8.
 

Menüpontok