Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Chi Kung

 Amíg a nyugati orvostudomány főként a fizikai testtel, és a pszichével foglalkozott, addig a kínaiak már több, mint 4000 éve az életenergiák (chi) különleges rejtelmeit kutatták. Megalkották a test energiáinak térképét, energia vezetékekkel és akupunkturás pontokkal. Megállapítoták, hogy a legtöbb betegség okozója a mentális, vagy érzelmi túltengés, ezáltal egyes helyeken a test túlhevül, más helyeken alulműködik, az egyenletes energia árramlás helyett.  

Felfedezték azt is, hogy különböző gyakorlatokkal lehetséges az energia árramlást szabályozni, ezáltal erősíteni, gyógyítani magunkat.
 
Ezeket a gyakorlatokat Chi-Kung gyakorlatoknak nevezték el, és azóta is folyamatosan fejlesztik azokat, újakat is hoznak létre a betegségek megelőzése és a gyógyítás érdekében. Általában tudományosan kutatják, hogy például az adott testrész, vagy szerv gyógyításához, milyen gyakorlatokat ajánlott elvégezni.
 
A több ezer éves Chi Kung gyakorlatokkal fejleszthetők az energiák testünk minden részében, izmainkban, csontjainkban, belső szerveinkben és elménkben, ezáltal gyógyítjuk az esetleges elváltozásokat, erősítjük életenergiánkat.
 
A gyakorlatok nem megerőltetőek, bárki által elvégezhetők. A gyakorlás után egyáltalán nem vagyunk fáradtak, inkább energetizáltak és vidámak vagyunk.  A nálunk szokásos tornagyakorlatok végzésekor azonban legtöbbször elfáradunk. Ez azért van, mert sok energiát használunk el az izmok mozgatásához, természetesen ennek is vannak jó hatásai.
 
Frissítő és feltöltő hatása miatt a Chi Kung gyakorlatokat különösen ajánlott reggelente elvégezni, főleg azoknak, akik fáradékonyak, energiahiányosak, esetleg rossz alvók.
 
Érdemes tehát elsajátítani, majd beépíteni a reggeleinkbe. A délutáni gyakorlással viszont oldjuk a stresszt és jobb alvást biztosítunk magunknak.
 
Budapest, 2011. szeptember 4.
 
 
Chi kung foglalkozásoka októbertől heti rendszerességggel tartok.
Előzetes jelentkezés szükséges: testlelek@citromail.hu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Menüpontok

Chi Kung

Cikkek: 0
 

 Utolsó kép


Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 52061
Hónap: 787
Nap: 21