Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Chi Kung

Amíg a nyugati orvostudomány főként a fizikai testtel, és a pszichével foglalkozott, addig a kínaiak már több, mint 4000 éve az életenergiák (chi) különleges rejtelmeit kutatták. Megalkották a test energiáinak térképét, az energia vezetékekkel és az akupunkturás pontokkal. Megállapították, hogy a legtöbb betegség okozója a mentális, vagy érzelmi túltengés, ezáltal egyes helyeken a test túlhevül, más helyeken alulműködik, az egyenletes energia áramlás helyett.

Felfedezték azt is, hogy különböző gyakorlatokkal lehetséges az energia áramlást szabályozni, ezáltal erősíteni, gyógyítani magunkat. Ezeket a gyakorlatokat Chi-Kung gyakorlatoknak nevezték el, és azóta is folyamatosan fejlesztik azokat, újakat is hoznak létre a betegségek megelőzése és a gyógyítás érdekében. Általában tudományosan kutatják, hogy pl az adott testrész, vagy szerv gyógyításához, milyen gyakorlatokat ajánlott elvégezni.

A több ezer éves Chi Kung gyakorlatokkal fejleszthetők az energiák testünk minden részében, izmainkban, csontjainkban, belső szerveinkben és elménkben is, ezek által gyógyítjuk az esetleges elváltozásokat, erősítjük életenergiánkat. A gyakorlatok nem megerőltetőek, bárki által elvégezhetők. A gyakorlás után egyáltalán nem vagyunk fáradtak, inkább energizáltak és vidámak vagyunk.

A nálunk szokásos tornagyakorlatok végzésekor azonban legtöbbször elfáradunk. Ez azért van, mert sok energiát használunk el az izmok mozgatásához, természetesen ennek is vannak jó hatásai. Frissítő és feltöltő hatása miatt a Chi Kung gyakorlatokat különösen ajánlott reggelente elvégezni, főleg azoknak, akik fáradékonyak, energiahiányosak, esetleg rossz alvók. Érdemes tehát elsajátítani, majd beépíteni a reggeleinkbe. A délutáni gyakorlással viszont oldjuk a stresszt és jobb alvást biztosítunk magunknak. "Helpings Shambala"

Bujdos Bernadett  Budapest, 2011. szeptember 4. 

 
 
 
 

Menüpontok

Chi Kung

Cikkek: 0