Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Meditáció

A meditációnak van célja és iránya, valamint vannak technikái. A mi számunkra itt az lesz a legfontosabb, hogy megtaláljuk a kapcsolatot a bensőnkkel és elfoglaljuk helyünket a világban.

Amikor már elegendő jártasságot szereztünk ennek a gyokorlatnak az elsajátításában, kiterjesztjük energiáinkat magasabb dimenziók felé is.
 
A meditációs órákra előzetes jelentkezés szükséges: testlelek@citromail.hu.
  
Mi is a meditáció? Talán a létezés megtapasztalása. És mikor létezünk? Általánosságban persze mindig, de csak akkor létezünk igazán, amikor átjár bennünket az isteni erő és igazi öntudatra ébredünk.
 
Ha bármi olyan tevékenységet végzünk, amikor nem gondolkodunk, nem jár az agyunk, egyszerúen csak átadjuk magunkat a cselekvésnek vagy szemlélődésnek, az meditatív lesz. A művészek, tudósok jól ismerik ezt az érzést.
A gyerekeknél pedig még teljesen természetes ez az állapot. A cselekvő és a cselekvés eggyé válik.
Az eggyé válás kulcsszó a meditációban.
 
Az átlagember is megéli ezt, bár legtöbbször öntudatlanul. Például a természetben való futás, úszás, taichizás alkalmával, önfeledt tánc közben, a szívszerelemben, de még a hétköznapi munkában is, ha az ember képes az önátadásra.
 
A meditációs gyakorlatokkal azonban rendkívüli tudatosságot viszünk az életünkbe. Például tudni fogjuk amikor nem vagyunk meditatívak és azt is, hogy miért nem? Törekedni fogunk erre az állapotra, mert az örömteli, békés és nyugodt állapot. Ezen kívül kreatív és termékeny. Az ember ezáltal csodás müvészi és tudományos alkotásokra is képes.
 
Magasabb szinten a meditáció az eggyé válás állapotába visz bennünket.
 
 
Budapest, 2011. szeptember 4.
 
Bujdos Bernadett
 

Menüpontok

 

 Utolsó kép


Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 52061
Hónap: 787
Nap: 21