Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magamról

Ahogy kezdődött

Gyes időszakom alatt, amikor még 2 fiam kicsi  volt, kerestem valamit, ami rólam szól, amivel kifejezhetem magam. A testi-lelki jó közérzet elérése miatt valamilyen mozgásra gondoltam, de az akkori divatos sportok nem lelkesítettek. Férjem egy nap azzal jött haza, hogy látott egy szórólapot, amelyben Tai chi oktatást hirdettek és azt mondta, szerinte az jó lenne nekem. Lelkesített a gondolat, jelentkeztem. Már az első alkalommal hatása alá kerültem,  ezért elhatároztam, hogy megpróbálom ezt a mozgásformát. 

Hamarosan életem központjába került a Tai chi. Amikor csak tudtam, otthon is gyakoroltam, főként az egy helyben végezhető Chi kung gyakorlatokat, melyek fejlesztik a belső energiát és elősegítik annak megtapasztalását. A formagyakorlatokban rejlő szépség és harmonia teljesen magával ragadott. Egyre felemelőbbnek éreztem a gyakorlást, amelynek eredményeként nyugalmat, elégedettséget és pozitív életérzést kaptam. Fizikailag is megerősödtem.

Úgy gondoltam, és ezt ma is vallom, a formagyakorlatok minél tökéletesebb elsajátítása egy önmegvalósító folyamat. Mindannyian belevisszük egyéniségünket, és ahogyan csiszoljuk, igazítjuk, finomítjuk a mozdulatokat, megértjük, megérezzük egy-egy mozdulat értelmét, megvalósításának módját, úgy csiszolgatjuk a személyiségünket is. Ez a fajta tökéletességre való törekvés ösztönöz bennünket arra, hogy tevékenységeinket az élet más területein is hasonlóan végezzük

Az energia  a gyakorlás során feltölt, megnyugtat és kiegyensúlyoz. Ezáltal hétköznapi életünkre is nagyobb lesz a rálátásunk. Érzelmeink, indulataink nem tudnak már olyan mélyen magukkal ragadni mint korábban, vagy ha mégis, könnyebben túl tesszük magunkat rajtuk.

Tisztábban látjuk az összefüggéseket.

Gondoljunk csak arra, ha egy jó nyaralás után hazajövünk feltöltődve, megerősödve, tele jó élményekkel – egy ideig mindenen csak mosolygunk. Semmivel nem tudnak bennünket kihozni a sodrunkból, sokkal toleránsabbak és megértőbbek vagyunk. A Tai chi gyakorlásával ezt az állapotot folyamatossá lehet tenni.

 

 
 

 Utolsó kép


Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2022 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 52061
Hónap: 787
Nap: 21